Inhalt:

Najčešće postavljana pitanja

Općenito

Koliko Neuroth ima slušnih centara?

Neuroth ima ukupno više od 230 slušnih centara u sedam europskih zemalja: 120 u Austriji, 65 u Švicarskoj i Lihtenštajnu, 21 u Njemačkoj, 12 u Sloveniji, 7 u Hrvatskoj i 2 u Francuskoj.

Kako ću pronaći slušni centar u svojoj blizini?

Ažurirani popis svih Neurothovih specijaliziranih slušnih centara naći ćete pod točkom Lokacije. Tamo jednostavno unesete svoje prebivalište ili svoj poštanski broj – pretraga će Vam automatski pokazati one slušne centre koji se nalaze u Vašoj blizini. Isto tako, slušni centar možete potražiti preko funkcije popisa.

Kako ću pronaći slušni centar za dječju akustiku?

Neuroth je prva tvrtka u Hrvatskoj koja otvara slušni centar za dječju akustiku početkom svibnja 2014. godine i na to smo izrazito ponosni jer će sada i naši najmlađi klijenti dobiti slušna pomagala i uslugu prilagođenu upravo njima. Slušni centar bit će novouređeni prošireni dio postojećeg slušnog centra u Zagrebu na Rebru, Kišpatićeva 12, posebno prilagođen dječjem uzrastu. Naše dječje slušne akustičarke trenutno se educiraju po posebno osmišljenom programu koji između ostalog uključuje i praksu  u jednoj od svjetski najpoznatijih škola za djecu s problemima sluha koja se nalazi u Južnoafričkoj Republici. Više informacija o otvorenju slušnog centra bit će uskoro dostupno na našoj web stranici.

Moram li ugovoriti termin u slušnom centru?

Za kratke posjete slušnom centru, na primjer radi kupnje baterija, nije Vam potreban termin. Za savjetodavni razgovor ili slušni test preporučamo da dogovorite termin, kako biste izbjegli dugo čekanje. U tu svrhu možete koristiti naš kontaktni obrazac, ili nazvati izravno u slušni centar.

Gdje mogu naručiti knjižicu sa savjetima o sluhu?

Knjižicu sa savjetima o sluhu možete preuzeti osobno u slušnom centru u svojoj blizini.

Više

Zaštita sluha

Što je buka?

Buka je neželjeni i uznemirujući zvuk. Unatoč tomu što je buka objektivno mjerljiva u pogledu glasnoće i registra tonova, ona je ipak subjektivna veličina. To je s jedne strane povezano s našim navikama, a s druge strane i s emocionalnom obojanošću određenog zvuka. Dječja vriska je za nekoga nešto lijepo, za drugog je nepodnošljiva. Buka, dakle, nije apsolutna mjera, nego velikim dijelom ovisi o nama samima. Smetaju li nam zvukovi ili ne, ovisi o situaciji u kojoj se nalazimo ili o poslu koji obavljamo. Tko upravo čita knjigu ili vrlo koncentrirano radi za računalom, osjetljivo će reagirati i na tiše zvukove.

Može li buka biti i opasna, čak i ako je ne doživljavamo takvom?

Da, zato što se nesvjesno povećava razina stresa. Pri tome opet moramo razlikovati objektivno mjerljivu razinu buke i vlastiti doživljaj. Pri stalnoj izloženost buci počevši od  85 decibela riskiramo zdravstvene posljedice. U području oko 140 decibela opasne su i kratkotrajne izloženosti vršnim vrijednostima buke, na primjer nakon ispaljenog hica. Subjektivno doživljena kvaliteta buke ima pak podjednako važnu ulogu. Ometajuća prometna buka može imati psihosomatske posljedice i prouzročiti tjelesna oboljenja.

„Jednom kao nijednom.“ Vrijedi li to i za buku?

U nekim slučajevima dovoljan je i samo jedan jaki bučni događaj da se sluh trajno ošteti. To može biti na primjer pucanj iz neposredne blizine, odlazak u bučnu diskoteku ili eksplozija. Signal upozorenja je takozvani „temporary treshold shift“ – kratkotrajno spuštanje slušnog praga. Posjetiteljima diskoteka je to možda poznato: dođemo kući i čujemo slabije, možda čak zviždanje ili zvonjavu u ušima. Osjetilne stanice u uhu su iscrpljene i na kratko su otkazale. Ovo kratkotrajno spuštanje se u mnogim slučajevima popravi samo od sebe – no ne uvijek. Jednom oštećen sluh više se ne može regenerirati.

Kakve učinke ima buka na moj sluh?

Oštećenje izazvano bukom je smanjenje slušne sposobnosti koje je prouzročeno opterećenjem bukom. Nagluhost izazvana bukom jedan je od najčešćih uzroka smanjenja slušne sposobnosti. Buka može uzrokovati i tinitus, to jest šum u ušima kao što je zviždanje ili šuštanje.
Pored toga, postoje oštećenja za koja je znatno teže dokazati da su posljedica buke. Neugodna, trajna buka može izazvati reakcije, kao na primjer povećanje krvnog tlaka, poremećaje koncentracije i spavanja. Ovi simptomi stresa oslabljuju imunološki sustav i čine nas podložnijima bolestima.

U kojim bismo situacijama trebali zaštititi svoj sluh?

Gotovo da nema bučne situacije za koju ne postoji odgovarajuća zaštita sluha. Na vježbalištu za gađanje, na izuzetno glasnim koncertima – u takvim ekstremnim situacijama u svakom je slučaju preporučljivo zaštititi svoj sluh. Osim toga, to ovisi o osobnoj osjetljivosti i vlastitom zdravom razumu.

Više

Karijera

Što točno radi slušni akustičar?

Neurothovi slušni akustičari su prave „sveznalice“. Zanatsko umijeće, tehničko znanje i iskustvo, poznavanje ljudi, sposobnost uživljavanja i talent za prodaju – sve to objedinjuje slušni akustičar u svom poslu.
Kao slušni akustičar testirate slušne sposobnosti svojih klijenata i iz mnoštva Neurothovih proizvoda birate onaj koji najbolje odgovara klijentovim zahtjevima. Nakon toga izrađujete individualni otisak zvukovoda i ušne školjke. Nakon što Vaš klijent dobije slušno pomagalo, nastavljate zajedničku suradnju u periodu privikavanja na slušno pomagalo.U slučaju dodatnih pitanja, problema te kod redovitog servisa pomagala Vi ste njihov prvi sugovornik i zato je važno da budete informirani i strpljivi.

Na koji način se postaje slušni akustičar?

U Hrvatskoj zasada ne postoji formalna izobrazba za slušnog akustičara. Uz preduvjet da imate obrazovanje tehničkog ili medicinskog usmjerenja, važna je interna edukacija od kolega mentora kao i edukacija na Neurothovoj akademiji.  Tijekom tog vremena radite u slušnom centru i skupljate dragocjena iskustva u ophođenju s klijentima.

Postoji li mogućnost dodatne edukacije?

Mi vjerujemo u svoje zaposlenike – i zato rado investiramo u Vašu budućnost. Kombinacija internih tečajeva na našoj Neuroth akademiji i WIFI tečajeva omogućuje Vam da u kratkom vremenu steknete temeljito obrazovanje. Vi unosite svoju marljivost i angažiranost, koja čini Neurothovog zaposlenika, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.Također, postoji mogućnost dodatne edukacije u zemlji i inozemstvu pri čemu ćemo Vas uvijek rado poduprijeti.

Gdje ću pronaći aktualnu ponudu slobodnih radnih mjesta?

Popis aktualne ponude radnih mjesta za koja je raspisan natječaj pronaći ćete ovdje. Radujemo se i Vašoj otvorenoj molbi za posao!

Kako se mogu natjecati za radno mjesto?

Kontakt za svoje molbe za posao ili za pitanja o svojoj molbi za posao pronaći ćete ovdje.

Više

Tisak

Mogu li preuzeti Neurothov logotip?

U području internetske stranice Tisak  možete pogledati i preuzeti i Neurothov logotip. Ovdje ćete naći sve službene Neurothove logotipove u različitim rezolucijama. Molimo Vas, uvažavajte uvjete korištenja na kraju stranice.

Postoje li fotografije iz tiska koje se smiju objavljivati?

Da, i njih ćete naći na stranici o Neurothu. Besplatan otisak je moguć, ako navedete Neuroth kao izvor.

Tko je kontakt osoba za upite medija?

Iva Šimunec, voditeljica komunikacija, raduje se kontaktu s Vama:
office@neuroth.hr; +385 (0)1 2420 55

Više

Navigacija po internetskoj stranici

... sve o slušnim pomagalima?

... sve o zaštiti sluha za privatne korisnike?

... pregled svih Neurothovih usluga & servisa?

... sve o proizvodnji slušnih pomagala i zaštite sluha?

... sve o povijesti tvrtke Neuroth?

Više

Dobavljači

Gdje ću pronaći Neurothove aktualne uvjete nabave?

Aktualno važeće uvjete nabave pronaći ćete ovdje:

Htio bih ponuditi Neurothu svoje usluge ili proizvode. Kome se mogu obratiti?

Molimo u tu svrhu kontaktirajte našu centralu u Zagrebu. Možete nas dobiti na adresi office@neuroth.hr.

Više