Inhalt:

Novosti

Pet, 15. prosinac 2017 Legenda Formule 1, Häkkinen, novi ambasador za bolji sluh

„Bolje čuti, bolje živjeti“ - ovoj se filozofiji Neuroth posvetio još davne 1907. godine. 13. prosinca grupa Neuroth proslavila je svoju 110. obljetnicu - te tim posebnim povodom predstavlja jednog prominentnog ambasadora brenda: „Zaista se veselimo što legendu Formule 1, Miku Häkkinena, možemo pozdraviti kao novog ambasadora boljeg sluha u obitelji Neuroth. Njegova osobna priča o sluhu treba doprinijeti prestanku stigmatizacije slušnih pomagala“, kaže predsjednik uprave društva Neuroth, Lukas Schinko. 

Bivši dvostruki svjetski prvak F1 slušna pomagala u svojoj aktivnoj karijeri koristi od jedne nesreće koju je doživio na utrci i vjeruje u dugogodišnju stručnost Neurotha na tom području: „Ono što je važno kod nabave slušnog pomagala jest povjerenje. I kao kod Formule 1, potrebno je pronaći pravilan setup: što finije, to bolje. Kod Neurotha se osjećam najbolje opskrbljen savjetima“, kaže 49-godišnji Finac.

Sri, 26. travanj 2017 Dan protiv buke: I noću može biti bučno

Od dugotrajne izloženosti buci, i noćnoj buci, čovjek se može razboljeti. Svaki peti stanovnik Europe pati prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije zbog noćne buke.  Na to će biti upozoreno na "Međunarodnom danu protiv buke" koji se održava 26. travnja ove godine.  

Noćna buka ne samo da može dovesti do nesanice, već se ona negativno odražava i na vegetativni živčani sustav. Česti razlog besanih noći, koji uglavnom biva podcijenjen, je hrkanje partnera.  Ono što u tom slučaju pomaže je odgovarajuća zaštita sluha.  Više informacija dobit ćete u svakom Neuroth slušnom centru ili ovdje.

Pon, 04. travanj 2017 Neuroth se raduje zlatnoj medalji

Na "Svjetskim Zimskim igrama 2017" u Austriji (Štajerska) medaljama su se radovali ne samo sportaši Specijalne olimpijade nego i Neuroth kao službeni partner programa „Zdravi sportaši“. Predsjednik Specijalne olimpijade Tim Shriver osobno nam je zahvalio na našem počasnom angažmanu na „Cesti zdravlja“, u sklopu koje je sportašima besplatno pregledavan sluh.

Helmut Kasper, interni Neurothov glavni povjerenik za Specijalnu olimpijadu, primio je kao predstavnik Uprave ispravu uključujući zlatnu medalju. Ovo je za nas posebna čast!

Čet, 16. ožujak 2017 Specijalna olimpijada: Neuroth kao zdravstveni partner

107 nacija, 2.700 atletičara – "Specijalna olimpijada" je najveće međunarodno sportsko natjecanje za osobe s intelektualnim poteškoćama. Milijuni ušiju diljem svijeta od 18. ožujka 2017. napeto osluškuju što se događa u Štajerskoj (Austriji), kada će biti službeno upaljen olimpijski plamen povodom "Zimskih olimpijskih igara 2017". U okviru "Healthy Athletes" programa (19. do 24.3.) svi atletičari dobit će priliku da se podvrgnu besplatnom zdravstvenom pregledu koji za mnoge zbog zdravstvene zaštite kakvu imaju u svojoj domovini ne predstavlja stvar koja se sama po sebi razumije. Od anamneze do otoskopije pa sve do audiološke dijagnostike - sluh će moći biti svakako detaljno pregledan.

Neuroth ne podržava ovaj "Healthy Hearing" program samo svojim 110-godišnjim iskustvom i znanjem, već i potrebnom radnom snagom i sveobuhvatnom opremom. Ova podrška seže od jedinica za ORL-preglede preko zvučno izoliranih kabina pa sve do nekoliko audiometara. Mi ćemo osim toga tijekom svih ovih dana staviti na raspolaganje dva akustičara za slušne aparate, koji će između ostalog provoditi screeninge sluha i servis slušnih aparata. Više informacija...

Pet, 03. ožujak 2017 Danas je Međunarodni dan uha i sluha

Ove godine Međunarodni dan uha i sluha želi podsjetiti na činjenicu da u prosjeku protekne sedam do deset godina dok osobe s oštećenjem sluha nakon liječničke dijagnoze dobiju slušna pomagala. To je vrijeme u kojem se razumijevanje govora progresivno pogoršava.

Zato je od velike važnosti redovito učiniti test sluha i na vrijeme se opskrbiti slušnim pomagalima. Stoga dogovorite termin za besplatan test sluha u nekom od slušnih centara u svojoj blizini!

Pon, 13. prosinac 2016 Već 109 godina: „Bolje čuti. Bolje živjeti.“ – Neuroth slavi rođendan!

Na današnji dan prije točno 109 godina Paula Neuroth otvorila je prvi Neurothov stručni institut u Beču. Istina, on se tada zvao „Specijalizirana kuća za aparate za nagluhe osobe J.A. Neuroth“. U zamisli iz tog vremena – da se ljudima kroz bolji sluh ponovo daruje bolja kvaliteta života  – do danas se nije ništa promijenilo. Samo što je broj stručnih instituta i slušnih centara u zadnjih 109 godina neprestano rastao.

Uto, 10. listopad 2016 Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada

Oštećenje sluha može imati i negativne posljedice po mentalno i duševno zdravlje. „Dobar sluh važan je ne samo za komunikaciju i razumijevanje u svakodnevnom životu nego se pozitivno odražava na duh i tijelo“, kaže predsjednik Uprave tvrtke Neuroth i stručnjak za slušnu akustiku Lukas Schinko, „ako pati sluh, pati i međuljudski odnos.“ Posljedica: osobe s oštećenjem sluha se povlače. A ova socijalna izolacija može dovesti do depresije i pospješiti demenciju.

U sklopu Neurothove inicijative „Bolje razumjeti“ svatko može napraviti test sluha i iskušati najnovija slušna pomagala! „Najnovija tehnologija slušnih pomagala podržava prirodnu sposobnost mozga da selektivno čuje – dakle, da bolje razumije glasove u bučnom okruženju. Slušni napor je time višestruko manji, a razumijevanje govora se značajno poboljšava “, kaže stručnjak za slušnu akustiku Schinko.

Sri, 27. travanj 2016 „Dan protiv buke:“ pravilna zaštita za uho

Bilo da smo kod kuće, na poslu ili na ulici, okruženje je rijetko kada mirno, a sve češće bučno. Buka opterećuje, sve više i u slobodno vrijeme. Unatoč tomu, svaka 2. osoba ne štiti svoj sluh od buke, što pokazuje Neurothova anketa o buci. 

Stoga su prosvjećivanje i prevencija još važniji, a  „Dan protiv buke“ 27. travnja dobar povod. Zato dođite u neki od Neurothovih slušnih centara i posavjetujte se o individualnoj zaštiti sluha ili se informirajte online na stranici: www.neuroth.hr/zastita-sluha/

Sri, 13. travanj 2016 Vijest

Od danas Vam Neuroth ponosno predstavlja novu, jedinstvenu suradnju kojom zagrebačkim sudionicima prvog hrvatskog istraživanja sluha „Bolje čuti. Bolje živjeti.“ omogućavamo besplatne specijalističke konzultacije. 

Prof.dr.sc. Robert Trotić, jednom tjedno vodit će Neurothovu otorinolaringološku specijalističku ordinaciju u slušnom centru Zagreb, Kišpatićeva 12 - Rebro. 

Profesor Trotić predsjednik je Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju Hrvatskog liječničkog zbora koje je Neurothov partner u iniciranju i provođenju prvog hrvatskog istraživanja sluha „Bolje čuti. Bolje živjeti.“  on je prije svega izvrstan otorinolaringolog, uži specijalist audiolog te kirurg glave i vrata s višegodišnjim iskustvom u izvođenju operativnih zahvata ugradnje pužnica, ali i veliki zagovornik nošenja dva slušna pomagala uvijek kad za to postoji medicinska indikacija. Njegovo mišljenje smo u cijelosti objavili na našoj Facebook stranici i dostupno je ovdje: goo.gl/ErZZiF

Pravo na besplatne audiološke konzultacije s prof. dr.Trotićem ostvarujete tako da se prijavite na sudjelovanje u istraživanju sluha, dogovorite termin u slušnom centru u Vinogradskoj ili na Rebru gdje će Vam naši slušni akustičari napraviti detaljno testiranje sluha koje se sastoji od tonske i govorne audiometrije i testa u slobodnom polju. 

Ako postoji oštećenje sluha odnosno potreba za probnim nošenjem jednog ili dva slušna pomagala, možete dobiti otološki pregled, ali i odgovore na Vaša dodatna pitanja od ovog vrhunskog medicinskog autioriteta za sva pitanja sluha. 

Iskoristite priliku i bez čekanja saznajte smatra li i prof. Trotić da „Bolje čuti.“ zaista znači „Bolje živjeti.“

Sri, 16. ožujak 2016 Postavljamo nove standarde!

Uz prisutnost velikog broja novinara, u petak 11.03.2016. u prostorijama Showrooma Poppy održali smo press konferenciju na kojoj smo medijima predstavili prvo hrvatsko istraživanje sluha “Bolje čuti. Bolje živjeti.” koje Neuroth provodi u suradnji s Hrvatskim društvom za audiologiju i fonijatriju Hrvatskog liječničkog zbora.

Tokom istraživanja sluha omogućit ćemo svim sudionicima jedinstvenu priliku za probno nošenje slušnih pomagala besplatno na dva tjedna. Iz tog razloga pridružio nam se i predsjednik Društva, prof.dr.sc. Robert Trotić te naši ambasadori projekta, gospodin Ivica Šindilj, Lana Tišma Marić i Tomislav Čubek.

Kako je to izgledalo te što su oni rekli o nošenju slušnih pomagala pogledajte u televizijskom prilogu RTL-a.

Sri, 16. ožujak 2016 Bolje čuti. Bolje živjeti.

Tvrtka Neuroth i Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju provode prvo veliko istraživanje sluha u Hrvatskoj. Po prvi puta će zainteresirani korisnici moći besplatno isprobati doživljaj slušanja sa slušnim pomagalima za oba uha, a moći će ih koristiti tijekom dva tjedna.

Sve informacije na tu temu naći ćete ovdje.

Čet, 03. ožujak 2016 "Svjetski dan sluha"

Na ovogodišnji "Svjetski dan sluha" središnja je tema "Smanjenje sposobnosti sluha u djece". Prema aktualnim pokazateljima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) njime je pogođeno 32 milijuna djece. Zbog toga su pravodobne preventivne mjere još važnije. 

Što se prije prepozna smanjenje sposobnosti sluha, to se brže može naknaditi slušnim pomagalima. U Neurothu su i dječje uši u najboljim rukama – sve informacije na tu temu naći ćete OVDJE.

Pet, 16. listopad 2015 Ingo Pälchen je švicarski „Audiologist of the Year“

U oštroj borbi za titulu „Audiologist of the Year“ zadovoljni korisnici nominiraju svog akustičara za slušna pomagala, a stručni žiri izabire pobjednika. Ovo je prvi put da je zaposlenik Neurotha pobijedio na švicarskom natječaju: čestitamo Ingu Pälchenu!

Uto, 01. lipanj 2015 Otvorili smo prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj

Tvrtka Neuroth slušna pomagala d.o.o., stručnjak za slušna pomagala, otvorila je prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe u kojem su dostupna tehnološki najnaprednija rješenja jer samo najbolje je dovoljno dobro za male i najmanje uši.

Svečanim i veselim otvorenjem  na kojemu se okupilo oko dvjesto uzvanika svih dobi označen je početak rada jedinstvenog centra koji nastavlja tradiciju Neurothove beskompromisne kvalitete uz koju je korisnik na prvom mjestu.

Ovdje pročitajte više i pogledajte fotografije s otvorenja.

Pet, 14. ožujak 2014 Neuroth donosi "Više dobrog sluha" u Rijeku!

Svečanim otvorenjem sedmog Neurothovog slušnog centra u Hrvatskoj na adresi Janeza Trdine 8A, proslavili smo dolazak u Rijeku. Na otvorenju su bili prisutni predstavnici medija, brojni uvaženi zdravstveni djelatnici, predstavnici Grada Rijeke, predstavnici austrijske uprave tvrtke te hrvatskog tima tvrtke Neuroth. Rijeka je šesti grad na području Hrvatske u kojemu su dostupni naše besplatno savjetovanje, inovativna slušna pomagala i vrhunska individualna usluga.

Neuroth u Rijeku dovodi i potpuno jedinstvenu uslugu na području Hrvatske, odnosno čak dvije slušne kabine u kojima će se provoditi i trening slušanja u procesu rehabilitacije, što je rijetka usluga čak i na području europskih zemalja u kojima tvrtka Neuroth djeluje.

„Otvorenjem Slušnog centra Neuroth u Rijeci naša će tehnološki inovativna i individualna usluga biti dostupna i na širem riječkom, gorsko kotarskom, istarskom pa i ličkom području. Od početka rada u Hrvatskoj uveli smo beskompromisnu razinu kvalitete i standard usluge koji je sinonim za Neuroth diljem Europe. Ponosni smo jer su brojni hrvatski korisnici u tri godine našeg prisustva u Hrvatskoj prepoznali Neuroth kao lidera na području kvalitete slušnih pomagala, ali i visoku stručnost naših zaposlenika koji koriste najsuvremenije metode u poboljšanju kvalitete života osoba s problemima sluha. Nadamo se da ćemo otvorenjem ovog u Hrvatskoj jedinstvenog centra doprinijeti i većoj svijesti o potrebi kontrole sluha, liječenja kao i zaštite kod specifičnih skupina“, izjavila je na otvorenju direktorica tvrtke Neuroth za Hrvatsku, Svijetlana Podlesnik.

 

Ovim putem, pozivamo Vas da posjetite naš novootvoreni slušni centar na adresi Janeza Trdine 8A (Stari grad) Rijeka i besplatno testirate svoj sluh. Radno vrijeme slušnog centra je od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati, a svoj termin za testiranje sluha možete rezervirati na broj telefona 051/317 499. Neuroth team Rijeka veseli se Vašem dolasku.

Uto, 10. ožujak 2014 Neurothova humanitarna akcija u Bosni i Hercegovini

Neurothov moto „Bolje čuti. Bolje živjeti.“ za nas nikako nije samo fraza, već istinski pokretač i motivator u našem svakodnevnom radu.

To najbolje dokazuje i velika humanitarna akcija u kojoj je Neuroth AG iz Austrije tokom mjeseca ožujka darovao 300 slušnih pomagala socijalno najugroženijim građanima Bosne i Hercegovine.

Akciju su zajednički proveli organizacija Malteser iz Graza (članica Malteških vitezova), Neuroth AG, humanitarna organizacija „Merhamet“ i nekoliko humanitarnih djelatnika iz BIH.

Izrazito smo ponosni na gospođu Waltraud Schinko – Neuroth, donedavnu predsjednicu Uprave tvrtke Neuroth AG, a danas najbolju ambasadoricu Neurotha, koja je jedna od idejnih začetnika ove donacije.

Više o humanitarnoj akciji pročitajte u članku.

Sub, 01. veljače 2014 Vikend edukacija Neurothovih akustičara za usavršavanje metode uzimanja otisaka

Uzimanje otiska zvukovoda početak je procesa dodjele slušnog pomagala.

Mi u Neurothu smo svjesni kako je stručno uzet otisak zvukovoda presudan za kvalitetnu izradu umetka odnosno otoplastike koja će ugodno prijanjati i time nesmetano prenositi zvuk iz slušnog pomagala u zvukovod.

Kako bismo osigurali da je svaki umetak upravo takav, malo čudo anatomije i preciznosti, neprestano radimo na usavršavanju vještina naših akustičara.

 

U suradnji s kolegama iz Austrije i našim hrvatskim akustičarima mentorima, održali smo redovitu edukaciju o uzimanju otisaka pri čemu je poseban naglas bio na novim, još višim standardima koje svaki otisak mora ispuniti kako bi Neurothov austrijski laboratorij prema ISO standardima izradio umetak za zaušno odnosno kućište za kanalno pomagalo.

 

Otisci uha uzimaju se u slušnom centru uz pomoć mase za otiske njemačkog proizvođača Dreve, a potom se u Neurothovoj centrali u Zagrebu na temelju otiska uha pomoću najsuvremenije laserske tehnike izrađuje digitalni model otiska uha te se šalje u specijalizirani Neurothov laboratorij u Štajerskoj, gdje u visokotehnologiziranom procesu nastaje otoplastika koju odlikuje najbolja moguća prilagodba individualnim zahtjevima svakog uha i time predstavlja standard Neurothove nenadmašne kvalitete.