Inhalt:

Povijest

Dana 13. prosinca 1907. Paula Neuroth, koja je i sama patila od oštećenja sluha, osnovala je „Specijaliziranu kuću za aparate za nagluhe osobe“, kamen temeljac današnjeg društva Neuroth AG. Zbog vlastitog iskustva osobito joj je bila važna profesionalna pomoć najmodernijih tehničkih pomagala i natprosječni kriteriji kvalitete. Njezina nećakinja, Waltraud Schinko-Neuroth, preuzela je tvrtku 1979. od svog oca Augusta Carla Neurotha. Godine 1980. Neuroth otvara drugu poslovnicu u Grazu, koja će biti tek začetak budućeg rasta. Tijekom narednih godina slijedili su brojni novi slušni centri i Neuroth je postao najbolji partner za sva pitanja o sluhu stotinama tisuća zadovoljnih korisnika.

Waltraud Schinko-Neuroth uvela je u poslovanje visoke Neurothove standarde u pogledu kvalitete proizvoda te u pogledu edukacije djelatnika kao temelja vrhunske usluge.

Od 2001. godine ova obiteljska tvrtka uspješno posluje u Švicarskoj i Lihtenštajnu, a od 2008. u Sloveniji. U 2011. godini Neuroth je proširio poslovanje na Hrvatsku, a zatim su 2012. i 2013. godine slijedile Njemačka i Francuska.

Pored prodaje slušnih pomagala, daljnja područja poslovanja društva Neuroth AG su medicinska tehnika, proizvodi za zaštitu sluha i optika.

Obiteljska povijest

Lukas Schinko

Lukas Schinko (Predsjednik Uprave) u tvrtki radi od kolovoza 2007.godine, a završio je stručno obrazovanje za majstora akustičara. Prije  početka rada u Neurothu, kao inženjer elektrotehnike stekao je znanja iz područja slušnih pomagala. Od siječnja 2009. pomagao je majci Waltraud Schinko-Neuroth i sestri Juliji Draxler-Schinko u vođenju tvrtke kao prokurist, a od veljače 2010. preuzeo je vođenje prodaje. U listopadu 2011. godine preuzeo je predsjedanje Upravom od svoje majke Waltraud Schinko-Neuroth, nakon čega je Neuroth ušao u novi krug ekspanzije poslovanja na tržištima Njemačke i Francuske.

Waltraud Schinko-Neuroth

Waltraud Schinko-Neuroth 
je 1979. preuzela upravljanje tvrtkom, nakon čega su otvoreni  brojni slušni centri po cijeloj Austriji. Godine 2001. prošireno je poslovanje na Švicarsku i Lihtenštajn, 2008. godine na Sloveniju te 2011. godine na Hrvatsku.

August Carl Neuroth

August Carl Neuroth
 je nakon Drugog svjetskog rata donio u Austriju najnovija svjetska tehnička dostignuća. Neurothov slušni centar već je tada spadao u najmodernije trgovine onog doba.

Paula Neuroth

Paula Neuroth
 je i sama patila od oštećenja sluha. Stoga je kao iznimno motivirana zajedno sa suprugom Johannom Augustom godine 1907. osnovala "Specijaliziranu kuću za aparate za nagluhe osobe J.A. Neuroth“.