Inhalt:

Tri koraka do boljeg sluha

1. Slušni test i izbor slušnog pomagala

Prvi simptomi smanjenih sposobnosti sluha „prikradaju“ se u naš život npr. pojačavamo zvuk na televizoru i radiju ili imamo problema s praćenjem razgovora u glasnoj okolini.

Mnogi ljudi čekaju godinama prije nego se odluče napraviti slušni test. A to je tako jednostavno – dogovorite pregled kod specijalista za uho, grlo, nos ili napravite besplatni i neobvezujući slušni test u nekom od Neurothovih slušnih centara, koji traje svega nekoliko minuta, a izvodi se uz pomoć najmodernije računalne tehnike i brzo Vam pruža pouzdane informacije o Vašoj sposobnosti sluha.

Ako se na slušnom testu ustanovi smanjenje sposobnosti sluha, specijalist za uho, grlo, nos može odrediti njegovu vrstu i uzrok. Nakon toga Neurothovi slušni akustičari u iscrpnom savjetodavnom razgovoru pronalaze optimalno rješenje za smanjenje sposobnosti sluha. U tu svrhu se u Neurothovom slušnom centru izrađuje analiza slušnih potreba te tonski i govorni audiogram u, za to posebno prilagođenim i u Hrvatskoj jedinstvenim, gluhim komorama odnosno kabinama.

Kupon za besplatan test sluha!

2. Prilagodbom do slušanja

Svako uho je drugačije. Zato se u Neurothu uzima otisak Vaše ušne školjke i zvukovoda koji se nakon 3D skeniranja šalje u naš austrijski specijalizirani laboratorij. Tamo se uz pomoć najmodernijih, kompjutorski potpomognutih postupaka izrađuju individualno prilagođeni umetci za uho koji savršeno pristaju u zvukovod i udobni su za nošenje.

Pri prvom prilagođavanju u Neurothovom slušnom centru slušni akustičar namješta slušna pomagala prema Vašim individualnim slušnim potrebama. Uz Vaše novo slušno pomagalo, dobit ćete upute o korištenju, održavanju i zamjeni baterija Vašeg slušnog pomagala kao i Neurothovu servisnu knjižicu, a saznat ćete i koja su Vaša prava na besplatni redovni servis i kontrolu. Nakon razdoblja privikavanja od otprilike dva tjedna tokom kojih se preporučuje da vodite bilješke odnosno primjedbe na zvuk Vašeg slušnog pomagala, dogovarate termin sa svojim slušnim akustičarom na kojem razgovarate o prvim iskustvima.

Također se provjeravaju postavke slušnog pomagala i radi se dodatna fina prilagodba sukladna Vašim primjedbama tokom prva dva tjedna nošenja. Tako se Neurothov slušni akustičar brine da su slušne potrebe naših klijenata optimalno zadovoljene.

Svakako preporučujemo da sa zajedničkim radom nastavite minimalno šest mjeseci, odnosno tako dugo dok niste zadovoljni postavkama svojeg slušnog pomagala, što podrazumijeva najbolju moguću čujnost i razumljivost zvuka u svim, za Vas važnim životnim situacijama.

3. Redovna kontrola, čišćenje pomagala i zamjena baterija

Kako bi se osiguralo besprijekorno funkcioniranje slušnih pomagala tijekom niza godina, pomagala je potrebno redovito provjeravati u nekom od Neurothovih slušnih centara.
Neurothovi slušni akustičari pri tome čiste, servisiraju i kontroliraju ispravnost Vaših slušnih pomagala. Brzi servis Vaših pomagala je naravno besplatan. No, trebalo bi redovito provjeravati i sluh. Stoga preporučujemo redovite kontrolne preglede kod Vašeg specijalista za uho, grlo, nos.

Na dugovječnost i ispravnost rada Vašeg slušnog pomagala utječete i sami redovitim održavanjem i čišćenjem Vašeg slušnog pomagala. U tu svrhu dostupno Vam je nekoliko  proizvoda iz Neurothove ponude.

Također, kako bi ispravno funkcionirala, Vašim slušnim pomagalima potrebna je redovita zamjena baterija. Ovisno o tipu Vašeg pomagala i o njegovoj jačini, baterije će biti potrebno zamijeniti svakih sedam do deset dana na način koji će Vam pokazati Vaš slušni akustičar. Baterije za Vaša slušna pomagala iz Neurothove ponude su isključivo vrhunske kvalitete  europskih proizvođača i jamče Vam još više uživanja u nošenju i korištenju Vašeg slušnog pomagala. Za više informacija o vrstama baterija i njihovim karakteristikama svakako upitajte Vašeg slušnog akustičara kod idućeg dolaska u naš slušni centar.